Williams potvrdil návrat Massy a odchod Bottase k Mercedesu

Williams potvrdil návrat Massy a odchod Bottase k Mercedesu

Potvrzení Wehrleina u Sauberu byl podle Mercedesu prvním dílkem skládačky. Nyní zde máme druhý. Williams potvrdil návrat Felipeho Massy.

Felipe Massa odstartoval svou kariéru v F1 v roce 2002 u Sauberu, který ve skládačce Mercedesu hraje také důležitou roli. Vloni oznámil svůj odchod z F1. Počet jeho startů se měl zastavit na čísle 250. Jenomže rozhodnutí Rosberga situaci změnilo. Mercedes si vybral Bottase a Williams nechtěl mít v letošní revoluční sezóně ve vozech dva nezkušené jezdce.

Týmovým kolegou Lance Strolla tak bude Felipe Massa. Tým uvedl, že Massa podepsal smlouvu na jeden rok.

Massa přeje hodně štěstí Bottasovi u Mercedesu

„Za prvé, jsem velmi rád, že mám příležitost vrátit se k Williamsu,“ uvedl Massa. „Vždy jsem měl v úmyslu někde v roce 2017 závodit. Williams je tým, který je blízko mému srdci a mám respekt ke všemu, čeho se snaží dosáhnout. Valtteri má s ohledem na události ze zimy skvělou příležitost a přeji mu v Mercedesu vše nejlepší.“

„Za druhé, když mi byla nabídnuta možnost pomoci Williamsu v jejich sezóně 2017, pokládal jsem to za správnou věc. Určitě jsem neztratil nic ze svého nadšení pro závodění a jsem velmi motivován, abych se vrátil k řízení FW40.“

Massa poděkoval za podporu ze strany fanoušků v posledních týdnech. Současně se prý těší na spolupráci se Strollem.

Claire Williamsová je ráda, že se Massa rozhodl neodejít. Současně řekla i pár slov k Bottasovi. „Valtteri dostal jedinečnou šanci přestoupit k úřadujícím mistrům světa. Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom se s Mercedesem dohodli a Valtterimu pomohli využít tuto fantastickou příležitost. Součástí rodiny Williamsu byl od roku 2010. Ukázal obrovský talent a získal devět pódií. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud