Williams podle Stewarta bude mít co dělat, aby si Hülkenberga udržel

Williams podle Stewarta bude mít co dělat, aby si Hülkenberga udržel

Pole position pro mladého německého pilota přišla v nejlepší možnou chvíli. Podle Jackieho Stewarta se Hülkenberg o svou budoucnost ve formuli 1 nemusí obávat.

Nebýt problémů spojených s odchodem několika důležitých sponzorů, Williams by pravděpodobně o jezdeckém složení pro příští rok nemusel přemýšlet. Tým si vychvaluje Nica Hülkenberga i Rubense Barrichella, kteří spolu vytváří funkční mix talentu a zkušeností. Ani jeden ovšem nemá smlouvu na rok 2011 podepsanou. Důvodem je Pastor Maldonado, mistr série GP2, štědře podporovaný venezuelskými sponzory.

Trojnásobný mistr světa Jackie Stewart zastává názor, že včerejší pole position zásadně změnila postavení Hülkenberga v týmu. Podle bývalého skotského závodníka se bude muset Williams naopak snažit, aby Hülkenberga nepřetáhl některý z movitějších týmů.

"Byl bych velmi překvapen, kdyby si ho nenechali. Myslím, že nejpravděpodobnější teď je, že se Williams bude snažit, aby ho nezískal někdo bohatší. Určitě nebude bez místa. Už letos se dokázal předvést. Udělal pár chyb, ale tak je to v případě každého štěněte. Snažíte se své štěňátko vychovat a někdy si myslíte, že už se to podařilo, ale ono se stejně někdy může znovu vyčůrat na podlahu. Je to postupný proces. Můj názor je, že jsme tu v Brazílii viděli někoho, kdo jednoznačně prokázal, že na to má," řekl Stewart.

Williams ovšem podle všeho nechce ustoupit ze svého plánu rozhodnout o jezdcích pro příští rok až po skončení sezony. Vyplývá to z vyjádření Patricka Heada. "Pokud budeme mít nepříjemné zprávy, nechám to na Adamu Parrovi," řekl.

Hülkenberg je v letošní sezoně nováčkem a díky pole position vysoce vzrostl na ceně. Mohlo by se tedy stát, že by Williams v příští sezoně vsadil na dravé mládí, tj. dvojici Hülkenberg - Maldonado? Spekulace o tom, že by se Barrichellova kariéra mohla chýlit ke konci, už nějakou dobu probíhají. Brazilec ovšem stále zůstává optimistou.

"Otázky ohledně jezdců byste museli položit Frankovi. Nevím přesně, jaká je situace v týmu, ale i tady jsme konzultovali vůz pro příští rok, takže z mého pohledu není důvod se domnívat, že bych už byl mimo hru. Můžu vám jenom říct, že moc doufám, že Nico zůstane. Je to fajn kluk a je velmi, velmi dobrý," řekl Barrichello, který v dnešním závodě vystartuje ze šestého místa. Na svého mladšího kolegu ztratil 1,7 vteřiny.

Doporučujeme

Články odjinud