Williams podle di Resty se svou jezdeckou sestavou riskuje

Williams podle di Resty se svou jezdeckou sestavou riskuje

Bývalý pilot formule 1 Paul di Resta považuje rozhodnutí Williamsu mít letos v sestavě dva mladé jezdce za riskantní.

Di Resta v uplynulých dvou letech působil u Williamsu v roli rezervního jezdce, v minulé sezóně ve Velké ceně Maďarska nahradil Felipeho Massu. Kromě toho Skot vloni na Hungaroringu absolvoval také jednodenní test s vozem z roku 2014. Druhý den testoval se stejným vozem Robert Kubica, když Williams zjišťoval, zda bude polský pilot schopen případně znovu nastoupit do formule 1 po své vážné nehodě v rallye.

Následně absolvoval Kubica ještě test v Abú Dhabí, nicméně Williams se nakonec rozhodl do pozice týmového kolegy Lance Strolla angažovat Sergeje Sirotkina.

Kubica bude u týmu působit v roli rezervního a vývojového pilota. Podle di Resty přitom Williams riskuje, když se rozhodl dát šanci dvěma mladým jezdcům.

„Byl jsem velmi spokojen s testem, který jsem absolvoval (vedle Kubici v Maďarsku),“ řekl di Resta pro RACER. „S testem jsem nadmíru spokojen. Měl jsem jeden z těch dnů ve voze, kdy nemůžete chtít více, a cítím, že jsem podal maximum ze svého potenciálu.

Ta jezdecká sestava je riskantní rozhodnutí vzhledem ke zkušenostem, které kluci mají. Samozřejmě, Lance má za sebou jednu sezónu, Sirotkin přichází... Hlavní pro mě je, že už máte McLaren, který je klíčovým uchazečem o titul a Renault jako tovární tým by měl být schopen porazit někoho jako je Williams.

A jak roky plynou, výhoda motorů Mercedes (které pohání vozy Williams) se zmenšuje, takže před sebou mají těžký úkol. Jejich rozhodnutí mají větší vliv než to, co vyšlo na povrch. S přihlédnutím na všechny okolnosti však přijali rozhodnutí, které bylo ze všeho nejlepší.“

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud