Williams po téměř roce opět s oběma vozy v Q2 | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Williams po téměř roce opět s oběma vozy v Q2

Williams v kvalifikaci na Velkou cenu Emilia Romagna formule 1 dosáhl nejlepšího kvalifikačního výsledku od loňské červencové GP Maďarska, kdy stejně jako dnes v Imole oba piloti postoupili do druhé části kvalifikace.

George Russell s Nicholasem Latifim ukázali rychlost už v pátečních trénincích, v obou případech byl přitom rychlejší Latifi, který byl dopoledne devátý a odpoledne dvanáctý. Dnes dopoledne v posledním tréninku pak Russell porazil jezdce Alfy Romeo a také Haasu.

V první části kvalifikace měl navrch opět Latifi, který postoupil z dvanáctého místa. Russell ze čtrnáctého, když porazil i Fernanda Alonsa a Kimiho Räikkönena.

V Q2 byl ale rychlejší opět Russell, který skončil dvanáctý a porazil i Sebastiana Vettela z Astonu Martin.

„Vůz se tento víkend chová dobře. Po celý víkend nemám rychlost a Nicholas byl rychlejší než já. Trápil jsem se a neměl jsem důvěru, v Q2 to ale vyšlo,“ řekl Russell.

„Jen těsně jsme prošli z Q1, pak jsme ale odvedli dobrou práci v Q2. S dvanáctým místem jsem skutečně spokojen, vůz se zdá být na rovinkách rychlý, což nám zítra pomůže, jelikož se na této trati špatně předjíždí. Myslím, že to bude vzrušující.“

Latifi vylepšil své maximum

Latifi dokázal podruhé v kariéře postoupit do Q2. Ve druhé části přitom zajel shodný čas s patnáctým Alonsem, Latifi ho ale zajel dříve a díky tomu bude na roštu před dvojnásobným mistrem světa. Čtrnácté místo znamená dosud nejlepší kvalifikační výsledek Kanaďana ve F1.

„S dnešní výkonností jsem spokojen. Kvůli mému lehkému kontaktu se zdí ve třetím tréninku jsme téměř nestihli kvalifikaci,“ řekl Latifi.

„Měli jsme dobrou Q1 a se svým kolem jsem byl opravdu spokojen. Q2 přineslo zklamání, jelikož jsem se kvůli drobné chybě na začátku druhého pokusu nezlepšil tak, jak jsem potřeboval. Celkově jsem s výsledkem spokojen. Očekávám, že vůz si v závodním režimu povede dobře.“

Doporučujeme

Články odjinud