Williams odhalil FW35

Williams odhalil FW35

Jako poslední ze všech týmů představil Williams svůj letošní vůz, se kterým budou závodit Pastor Maldonado a Valtteri Bottas.

Tým z Grove počkal s novým autem až na začátek druhých předsezónních testů, v Jerezu jezdil s loňským FW34, na kterém testoval některé díly pro letošní rok.

"Vzhledem ke stabilitě pravidel, která nastala v zimě, jsem spokojený se zisky, kterých jsme s tímto vozem dosáhli," řekl o FW35 technický ředitel týmu Mike Coughlan."

"Je lepším a vyladěnějším vozem formule 1, než byl FW34, a myslím, že všichni, kdo na tomto projektu pracovali, se můžou cítit hrdí na práci, kterou odvedli."

Stejně jako ostatní týmy považuje i Williams za důležitou oblast výfuků. Věnoval jim zvláštní pozornost.

"Coanda efekt pro nás bude velká věc. V této oblasti vozu nedošlo k žádnému upřesnění pravidel, takže budeme úzce spolupracovat s Renaultem, abychom maximalizovali zisky," avizoval Coughlan.

"Používání DRS je letos omezenější, takže mu sebereme nějaké zdroje a věnujeme je jiným oblastem."

Navzdory stabilitě pravidel je 80 procent dílů zcela nových. FW35 má mimo jiné novou převodovku, nové zavěšení zadních kol, nové chladiče, novou podlahu, nové výfuky, novou karoserii, nový nos a nižší hmotnost.

Fotogalerie

[MODXGalleryRef : 35006]

Video

Doporučujeme

Články odjinud