Williams o změně dodavatele motorů vážně neuvažoval

Williams o změně dodavatele motorů vážně neuvažoval

Ačkoliv Lotus opustil Cosworth a přestoupí zřejmě k Renaultu, tým Williams o ničem takovém vážně nepřemýšlel, i když na začátku sezóny se svým motorem spokojený nebyl.

"Ano, diskutovali jsme o tom, ale nikdy jsme to vážně nezvažovali," řekl o změně dodavatele motorů spolumajitel Williamsu Toto Wolff pro Kleine Zeitung. "V posledních týdnech se Cosworth zlepšil a zrychlil."

Williams se loni rozhodl pro Cosworth jako jediný z etablovaných týmů, dalšími partnery navrátivšího se britského konstruktéra pohonných jednotek se staly stáje nováčků. Wolff přiznal, že motor CA2010 na začátku roku zklamal.

"Po sportovní stránce to bylo na začátku těžké, protože tým měl velká očekávání," řekl. "Asi jsme byli trochu optimističtí s motorem."

Motor Cosworth trpěl především relativně rychlou ztrátou výkonnosti v průběhu své životnosti, ale pomocí vývoje se podařilo tento neduh výrazně omezit. Cosworth přiznal, že je pro něj Williams velmi důležitý z hlediska vývoje především kvůli zkušenostem a schopnostem Rubense Barrichella.

Doporučujeme

Články odjinud