Williams nasadí v Silverstonu nové díly. Dostane je ale jen Albon | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Williams nasadí v Silverstonu nové díly. Dostane je ale jen Albon

Řada týmů veze do Silverstone nové díly. Bude mezi nimi také Williams. Novinky však uvidíme jen na voze Alexe Albona.

Alex Albon letos získal pro Williams dvakrát body. Jeho týmový kolega Nicholas Latifi zůstává společně s Mickem Schumacherem z Haasu na nule (Nica Hülkenberga nepočítáme).

Není proto překvapením, že právě Albon, pro kterého je Velká cena Velké Británie z části domácím závodem, dostane nové díly jako první.

„Na tento víkend máme aktualizovaný aerodynamický balíček, který bude na Alexově autě pouze tehdy, když zkontrolujeme jeho chování a potvrdíme, že funguje tak, jak bylo zamýšleno,“ potvrdil šéf výkon vozu Williamsu Dave Robson. „Základ vylepšení tvoří podlaha a karosérie, které mají účinně zvýšit přítlak vozu.“

Robson řekl, že je důležité především to, aby tým nový balíček řádně otestoval. O týden později se jede v Rakousku, kde to bude mnohem těžší – víkend bude mít odlišný formát kvůli letošnímu druhému sprintu.

„Nové díly pravděpodobně změní rovnováhu a ovládání vozu a může chvíli trvat, než je vyladíme, aby z nich jezdci mohli dostat maximum. Vzhledem k tomu, že závod příští týden v Rakousku bude se sprintem, budeme se snažit tento víkend naučit co nejvíce.“

Doporučujeme

Články odjinud