Williams nakonec nebude odebírat převodovku Mercedesu

Williams nakonec nebude odebírat převodovku Mercedesu

Tým z Grove si v současné době staví převodovky sám. Uvažoval, že je nově začne odebírat od Mercedesu společně s pohonnými jednotkami. Nakonec se ale rozhodl jinak.

„Nechceme odebírat převodovku Mercedesu,“ řekla Williamsová pro Motorsport.com. „Mimo motor neexistuje žádná rozšířená spolupráce.“

„Mluvili jsme o tom a prozkoumali jsme příležitost s Mercedesem. Z mnoha důvodů to pro nás nemělo smysl.“

V současné době dochází ve formuli 1 k vytváření něčeho, co bychom mohli nazvat satelitními týmy. Red Bull bude moci mít po přechodu k Hondě opět těsnější technické partnerství s Toro Rosso. Ferrari dodává významný počet částí auta Haasu. Mercedes nevylučuje podobné partnerství s Force Indií.

Podobná partnerství mohou představovat možnost, jak částečně eliminovat omezení, která přijdou se zavedením rozpočtové stropu. Williamsu se podobné postupy nelíbí. V současné době podobný přístup neplánuje. Williamsová si ale nechce zavřít dveře. Byla by ale raději, kdyby se změnila pravidla. 

„Pokud se ukáže, že příští rok budeme muset něco udělat, pak bychom mohli něco udělat a nebyl by to konec světa. Nebylo by to ideální, ale musíte se přizpůsobit měnícím se časům, jinak se stanete dinosaury.“

Foto: Getty Images / Charles Coates 

Doporučujeme

Články odjinud