Williams mohl být ve vedení šampionátu, míní Massa

Williams mohl být ve vedení šampionátu, míní Massa

Felipe Massa je přesvědčený, že za příznivých okolností mohl Williams dnes stát v čele poháru konstruktérů. FW36 je velmi rychlý monopost.

Předsezónní odhady se nemýlily, když Williamsu přisuzovaly roli jednoho z favoritů. FW36 patřil mezi nejrychlejší vozy v Melbourne, ale Bottasova chyba a Massovo vyřazení zmařily naděje na úspěch.

Felipe Massa, který dojel jen do první zatáčky, si myslí, že dokonce mohl soupeřit s Mercedesem. „Není to nemožné. Když se podívám na McLaren, určitě odjel dobrý závod. Oba vozy získaly hodně bodů a vedou šampionát.“

„Řekl bych, že Austrálie byla závod, ve kterém jsme mohli s oběma vozy dojet vpředu, na podobné pozici jako McLaren, takže bychom možná byli v šampionátu první. Teď je možné všechno. Když se podívám, jak si stojíme vůči ostatním, řekl bych, že je Mercedes na nás moc rychlý, ale za Mercedesem je vše otevřené a my tam můžeme být.“

Rezervy vidí Brazilec především v kvalifikaci. Závodní rychlost byla dobrá, ale startovní pozice mohly být lepší.

„Tohle auto má obrovský prostor pro zlepšení. Já tým tlačím tvrdě vpřed, aby se zlepšoval a šel směrem, o kterém vím, že týmu přinese zlepšení a mnohem větší konkurenceschopnost. Máme hodně práce, ale když se podívám, jak si stojíme, myslím, že je to celkem dobrý začátek,“ dodal.

w1.JPGw2.jpgw3.jpg

Doporučujeme

Články odjinud