Williams: Máme dost lidí pro současnou práci na letošním a příštím voze

Williams: Máme dost lidí pro současnou práci na letošním a příštím voze

V posledních letech nepatří Williams mezi nejbohatší týmy, ale udržel si dost početnou pracovní sílu na to, aby nemusel výrazně omezovat vývoj ani jednoho z vozů.

Stejně jako McLaren nebo Mercedes nechce Williams uložit letošní monopost k ledu, protože věří, že mu překonání současných potíží pomůže příští rok.

Zástupkyně šéfa týmu Claire Williamsová ale nemá obavy, že by práce na letošním voze měly negativní dopady na ten příští. "Ne, běží souběžně," řekla Autosportu. "U Williamsu máme to štěstí, že máme 550 lidí pracujících pro nás, máme jedny z nejlepších zdrojů v paddocku."

"To nám slouží jako podpora, když máme problémy s vozem, na které se potřebujeme soustředit, abychom se mohli zlepšit. Nemůžeme jen tak říct, že nebudeme pokračovat ve vývoji auta pro příští rok, musíme zajistit šikovnou alokaci našich zdrojů, abychom udrželi oba projekty. Práce na roce 2014 běží v pozadí a nemáme kvůli tomu obavy."

Nový vůz si zaslouží mimořádnou pozornost nejen kvůli novým pravidlům, ale také kvůli skutečnosti, že Williams znovu mění dodavatele motorů, od Renaultu přestupuje k Mercedesu.

"S Renaultem jsme měli v posledních dvou letech, co byl naším motorovým partnerem, skvělý vztah, i předtím. Všichni znají naší společnou historii. Ale museli jsme se rozhodnout pro rok 2014 a sami jsme rozhodli, že motor Mercedes a to partnerství je směr, kterým chceme jít."

"Když se podíváte, jak je na tom teď Mercedes, budou mít opravdu konkurenceschopný komplet a my se skutečně těšíme na spolupráci s nimi," uzavřela Williamsová.

Doporučujeme

Články odjinud