Williams: Maldonado má talent, ale klíčový je pro nás stále Barrichello

Williams: Maldonado má talent, ale klíčový je pro nás stále Barrichello

Pastor Maldonado udělal v testech na Williams dobrý dojem a je i relativně zkušený. Ale Rubensi Barrichellovi se nemůže v tomto ohledu vyrovnat, proto bude vývoj i nadále dirigovat Brazilec.

Maldonado letos debutuje ve formuli 1, ale je mu už 25 let, což je v královně motorsportu věk zkušenějších pilotů. "Během prvních dnů ve Valencii jsme si srovnali všechna jeho data (z testů) s daty Rubense a bylo vidět, že má přirozený talent," řekl technický ředitel Williamsu Sam Michael.

Venezuelan poprvé závodil v monopostech už v roce 2003, takže je podle Michaela vyspělejší než ostatní mladší jezdci, kteří přicházejí do formule 1. Přesto se nemůže vyrovnat Barrichellovi, který odjel rekordní počet Grand Prix a udává směr vývoje Williamsu.

"Nastavení (vozu) má velmi podobné jako Rubens," prozradil Michael. "Myslím, že to je také díky jeho vyspělosti a zkušenostem z nižších závodních sérií. Ale řekněme to jasně. Rubens je pro směr vývoje vozu klíčový díky svým zkušenostem, kterým se Pastor nikdy nevyrovná."

Úkolem Maldonada bude v letošní sezóně se učit od Barrichella. Williams je připravený na to, že se venezuelský pilot bude dopouštět nováčkovských chyb. Oba jezdci by ale měli mít šanci na dobré výsledky.

"Myslím, že dosavadní testy ukázaly, že je FW33 velmi konkurenceschopné auto," hodnotil Michael. "Pokud ho budeme rychle vyvíjet, což děláme, tak si myslím, že budeme mít dobrý rok."

Doporučujeme

Články odjinud