Williams má zájem o Ocona. Má to ale háček

Williams má zájem o Ocona. Má to ale háček

Williams zatím potvrdil pro příští rok jednoho jezdce. Do F1 přijde George Russell. Kdo vedle něj? Šanci má i Ocon.

Podle Motorsport.com má Williams zájem o Ocona. Problémem jsou peníze. Na konci roku odejde týmu hlavní sponzor (Martini). Tým přijde také o peníze od Sirotkina a Strolla. 

George Russell sice je jedním z dalších jezdců Mercedesu, ale nechtěl dopadnout jako Ocon a Wehrlein a smlouvu s Williamsem si z velké části nebo zcela dohodl sám.

Příchod Russella není nikterak finančně podporován Mercedesem. Od Williamsu má být Russell jakási deklarace, že mu jde stále o talent a ne jen o peníze. Tým chce mít dobré výsledky v šampionátu a tím i přitáhnout nové sponzory. 

Podobně by Williams rád postupoval v případě Ocona. Současně však platí, že z něčeho tým financovat musí. Peněz z komerčních práv s ohledem na současnou formu také do Grove moc nepřiteče.

Williams chce sehnat finanční prostředky nezávisle na Oconovi. Pak může vybrat jezdce bez ohledu na to, zda přinese nějaké peníze. 

Jezdec Force Indie není jedinou možností. Existuje řada dalších jezdců v paddocku i mimo něj. Bez šance nemusí být ani Kubica.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud