Williams má nového technického ředitele. Přichází z Volkswagenu  | Foto: Williams

Foto: Williams

Williams má nového technického ředitele. Přichází z Volkswagenu

Novým technickým ředitelem Williamsu se stane Francois-Xavier Demaison.

Williams bude mít poprvé od začátku roku 2019 technického šéfa. Tehdy z pozice odešel Paddy Lowe.

Francois-Xavier Demaison přichází do funkce ve Williamsu z Volkswagenu, u kterého se mimo jiné podílel na vývoji elektromobilu ID.R, který dosáhl v Pikes Peak a na Nürburgringu několika rekordů. Je podepsaný také pod vozem Volkswagen Polo R, který vyhrál mistrovství světa v rallye v letech 2013 až 2016 (a Sébastien Ogier získal titul).

Není žádným překvapením, že Williams zalovil zrovna v těchto vodách. Už pár měsíců je ředitelem Williamsu Jost Capito, který dříve působil jako ředitel motorsportu Volkswagenu a Demaisona zná více než dobře.

„Jsme rádi, že můžeme FX přivítat v našem týmu,“ řekl Capito. „Viděl jsem jeho technické schopnosti na vlastní kůži a jeho sportovní úspěchy mluví samy za sebe. Přivést někoho jeho kalibru do našeho již zkušeného technického týmu pomůže řídit budoucí směr našich operací a posílit náš tým.“

Demaison má i zkušenosti z F1, i když omezené. V 90. letech pracoval na motorech Peugeotu. Podle Capita má ale díky práci na ID.R přímé znalosti arodynamické technologie.

V rozhovoru pro BBC Sport popsal Capito 52letého kolegu jako „brilantního inženýra, který má správný přístup a správnou kulturu a přináší do týmu něco nového“.

Doporučujeme

Články odjinud