Williams hájí Maldonada: Kolize s Pérezem byla běžným závodním incidentem

Williams hájí Maldonada: Kolize s Pérezem byla běžným závodním incidentem

Williams nebude nijak zvlášť vyčítat Maldonadovi, že v Silverstonu kolidoval s Pérezem, a určitě si nemyslí, že by venezuelský závodník jezdil nebezpečně.

Pérez se v Británii na Maldonada hodně zlobil, označil jeho chování za nebezpečné a apeloval na FIA, aby trestala přísněji.

"Podívali jsme se na to a podle našeho názoru Pérez Pastora zavřel," reagoval provozní šéf Williamsu Mark Gillan. "Pastor byl na vnitřku, zabrzdil, zablokovala se mu kola a to auto vzal v podstatě s sebou."

"Je vidět velké cuknutí, jak bojuje s vozem, pak mu uklouzne zadní část doprava a trefí Péreze. Takže pro mě je to závodní incident. Nic v tom nevidím. Pastor je opravdový bojovník. Je rychlý, na trati rázný. V posledních závodech jsme měli pár incidentů. Myslím, že tenhle byl smolný, ale podle mě to byl závodní incident."

Gillan ovšem na druhé straně netvrdí, že ho Maldonadova nehoda nemrzí, protože primárním úkolem obou jezdců je vždy dovézt vůz do cíle. "Ale tady brzdil v závodní stopě a auto bohužel ztratilo přilnavost, nemohl s tím nic dělat. Péreze trefit určitě nechtěl, to je jisté," dodal.

FIA však dospěla k jinému závěru a Maldonadovi uložila dvojitý trest v podobě pokuty a napomenutí.

Doporučujeme

Články odjinud