Williams formálně potvrdil Sargeanta pro rok 2023 | Foto: Getty Images / Clive Rose

Foto: Getty Images / Clive Rose

Williams formálně potvrdil Sargeanta pro rok 2023

Williams dnes oficiálně potvrdil, že v příštím roce bude vedle Alexe Albona jezdit Logan Sargeant.

Šéf Williamsu Jost Capito před měsícem uvedl, že vedle Albona bude v příštím roce jezdit Logan Sargeant.

Mělo to ale háček... americkému mladíkovi chyběla superlicence. Díky účasti v trénincích F1 a zejména díky čtvrtému místu ve formuli 2 ale Sargeant získal potřebné body a dostal superlicenci. Dnes ho tak mohl tým oficiálně potvrdit.

„Je to obrovská čest a splněný sen, že jsem dostal příležitost závodit ve formuli 1 s týmem Williams Racing,“ řekl Sargeant.

„Obrovský dík patří všem lidem ve Williams Racing a Dorilton Motor Sports za podporu, kterou mi poskytli ode dne, kdy jsem se poprvé připojil k týmu při Velké ceně Spojených států 2021.“

„To, že jsem byl v uplynulém roce součástí Jezdecké akademie Williamsu, mi poskytlo důležitou platformu pro můj jezdecký rozvoj a připravilo mě na tuto další kapitolu. Jsem připraven a nadšený, že se mohu podílet na této cestě, na níž chce tým postupovat vzhůru.“

„Od svého vstupu do naší jezdecké akademie na konci roku 2021 se Logan mohl plně integrovat do týmu v Grove při práci na simulátoru a nedávno i na trati během čtyř volných tréninků, kterých se zúčastnil,“ uvedl Jost Capito, který je rád, že může Sargeanta přivítat v týmu.

První Američan na plný úvazek po 16 letech

Sargeant se stane prvním americkým jezdcem, který bude závodit ve formuli 1 od dob Alexandera Rossiho, jenž na konci sezony 2015 absolvoval pět závodů za tým Marussia. Posledním americkým jezdcem, který se ve F1 objevil na plný úvazek, byl Scott Speed, který závodil s Toro Rosso v letech 2006-07. Za posledních 30 let závodili v F1 pouze tři Američané.

Doporučujeme

Články odjinud