Williams doufal ve větší příval bodů

Rosberg pomýšlel na pátou pozici.

První evropský závod přinesl stáji sira Franka Williamse jeden bod. Velké oslavy se u Williamsu čekat nedají, vzhledem k průběhu závodu je to ovšem odpovídající výsledek. Nico Rosberg dojel na osmém místě, Kazukimu Nakadžimovi se opět nepodařilo vměstnat do první osmičky, skončil třináctý.

"Opravdu jsem věřil, že bychom mohli získat páté místo, ale nedařilo se. Prvních několik kol se mi povedlo, po nějakých deseti okruzích se mi ale ozval problém se zádí vozu, který mě sužoval celý víkend. Stalo se prostě něco nevysvětlitelného a negativně to ovlivnilo vyvážení vozu, který byl následně hodně přetáčivý. Pak to bylo zase v pořádku. Protože mě ale problémy sužovaly po většinu závodu, nemohl jsem jet naplno. Zisk bodu je nicméně vždy pozitivní, v Monaku by měl být vůz silný, tak doufám, že se tam dočkáme dobrého výsledku," řekl Rosberg.

"Další obtížný závod. V kolizi v prvním kole jsem neměl kam uhnout a poškodil si přední přítlačné křídlo. Naštěstí jsem neztratil tak moc, protože na trať vyjel safety car. Tak jako tak jsem měl ale po závodě. Byli jsme celkem rychlí, což mi dovolilo dostat se před Fisichellu. Konec víkendu je ale pro mě velkým zklamáním," řekl Nakadžima.

Doporučujeme

Články odjinud