Williams doufá, že se v Bahrajnu odkryjí karty

Williams doufá, že se v Bahrajnu odkryjí karty

Austrálie je specifický závod. Po první grand prix tohoto ročníku tak nevíme přesně, jak si které týmy změní. Bahrajn by nám mohl dát lepší obrázek.

Legendární britský tým má za sebou prachbídný vstup do sezony. Lance Stroll dojel do cíle na 14. místě, Sergej Sirotkin svůj debut zakončil už po čtyřech kolech, kdy mu kvůli nasátí igelitové tašky selhaly brzdy. 

Pro fanoušky Williamsu to nebyla příjemná podívaná. Podle technického ředitele stáje Paddyho Lowa to však ještě není důvod k panice. Okruh Albert Park je velmi specifický a lepší obrázek o skutečné síle nebo trablech Williamsu by měl podat až závod v Bahrajnu. 

„Bude to první normální okruh a závod v sezoně. Počasí bude více předvídatelné a měli bychom získat reprezentativnější srovnání sil mezi jednotlivými týmy. Bude zajímavé sledovat, jak se letošní specifikace pneumatik bude v Bahrajnu chovat. Jsem zvědavý, zda umožní větší pestrost závodních strategií. Po Sergejově nešťastném odstoupení v Austrálii doufáme, že tentokrát už odjede celý závod,“ prohlásil Lowe.

Oba mladíci ve službách Williamsu, tedy Sergej Sirotkin i Lance Stroll, se již na Blízký východ těší. Bahrajn patří k jejich oblíbeným okruhům a svorně doufají, že ve srovnání s Melbourne se jim bude dařit o poznání lépe.  

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud