Williams doufá v obrat ve Španělsku

Williams doufá v obrat ve Španělsku

Inženýři Williamsu pracují na zlepšení výkonnosti letošního monopostu, ale technický ředitel Mike Coughlan naznačil, že větší změny můžeme očekávat až po návratu do Evropy.

Williams musel brzy po začátku sezóny přiznat, že má jeho vůz několik zásadních nedostatků, jedním z nich je řešení výfuků.

"Po dvou těžkých závodech jsme se vrátili do továrny a prošli si všechna data, abychom pochopili, kde se musíme zlepšit," popisoval uplynulé týdny Coughlan.

"Domníváme, že lépe rozumíme tomu, jak na tom jsme, a celý tým tvrdě pracuje na zlepšení naší konkurenceschopnosti pro příštích pár závodů. Nakonec je naším cílem významný balík úprav pro GP Španělska."

Do té doby si tým bude muset vystačit s menšími vylepšeními, což ale nemusí nutně znamenat špatné výsledky. Především Šanghaj by svými vlastnostmi měla Williamsu svědčit.

"Teploty v Číně budou příznivější, i když počasí může být dost proměnlivé. Nižší teploty, které můžeme očekávat, nejsou příznivější jen pro vůz, ale také pro tým a jezdce. Ten okruh je obvykle také dost tvrdý na pneumatiky, což by mohlo být další výzvou."

Pastor Maldonado si myslí, že dosavadní forma Williamsu není dostačující na jistý boj v první desítce.

"Neměli jsme nejlepší vstup do sezóny a potřebujeme trochu času na vylepšení vozu, abychom řádně bodovali, ale celý tým pracuje velmi tvrdě, takže si počkejme a uvidíme, jak dokážeme přizpůsobit auto tomuto závodu," řekl k Číně.

Doporučujeme

Články odjinud