Williams doplatil na vlastní chyby

Doufá, že v Malajsii plně využije potenciálu svých vozů.

Po vydařených volných trénincích a včerejším pátém místě Nika Rosberga v kvalifikaci nevyužil Williams svůj potenciál. Němec sice v závodě zajel nejrychlejší kolo, které pro něho bylo druhé v kariéře, ale do cíle dojel sedmý. Jeho ambice byly určitě vyšší. Kazuki Nakadžima se sice po startu z jedenácté pozice posunul rychle dopředu, ale po havárii způsobené vlastní chybou závod nedokončil.

Nico Rosberg ztratil na startu několik pozic a pak měl ještě potíže při první zastávce. Navíc ho zlobily pneumatiky. "Restart po prvním safety caru byl na studených pneumatikách velmi obtížný. Neměl jsem žádnou přilnavost. Totéž se mi stalo na konci závodu. Na pneumatiky jsem přitom hodně spoléhal. Bylo nemožné udržet kohokoliv za sebou," postěžoval si Němec, který již po kvalifikaci označil pneumatiky za klíčové.

"Myslím, že dva body jsou dobré. Věřím, že jsme rychlejší než některá auta, která skončila dnes před námi. Z hlediska šampionátu je to OK." Rosberg si rovněž pochvaloval nová pravidla, díky kterým se podle něj dnes jednalo o vzrušující závod.

Kazuki Nakadžima byl v sedmnáctém kole široký v zatáčce čtyři, trefil obrubník, roztočil auto, ztratil zadní přilnavost a skončil ve zdi. "Byl to rychlý náraz, ale podstoupil jsem preventivní vyšetření v lékařském centru a všechno je fajn. Fyzicky jsem v pohodě, ale samozřejmě mě zraňuje můj výsledek," litoval Japonec. Do té doby šlo vše hladce, jezdec byl spokojen se svou rychlostí, pneumatikami i strategií. "Všechna pozitiva si musím uchovat v mysli a přenést příští víkend do Malajsie," dodal.

Technický ředitel Sam Michael si pochvaloval tempo, které jeho vozy předvedly. "Udělali jsme ale příliš mnoho chyb jako tým. V příštím závodě v Malajsii musíme lépe využít toho, co naše auta nabízejí. Gratuluji Rossu Brawnovi, Jensonovi (Buttonovi) a jejich týmu k úžasnému výsledku. Pokusíme se udělat maximum pro to, aby si na to nezvykli," varuje Angličan soupeře, který dnes zvítězil.

Doporučujeme

Články odjinud