Williams dojel s oběma vozy na bodech poprvé po dvou letech

Williams dojel s oběma vozy na bodech poprvé po dvou letech

Grand Prix Číny definitivně potvrdila, že se Williams odrazil od loňského dna. Bruno Senna a Pastor Maldonado obohatili týmovou pokladnu o dalších deset bodů.

Bylo to poprvé od Koreje 2010, co měl Williams oba vozy na bodovaných pozicích. "Výkonnost auta byla v Šanghaji dobrá na jednou kolo a zvlášť dobrá byla v závodě, kde bylo klíčové šetření pneumatik," řekl šéfinženýr týmu Mark Gillan. "Závod byl zajímavý, protože se teploty tratě během víkendu hodně měnily, takže nastavit vůz a optimalizovat výkonnost pneumatik bylo těžké."

Williams tak dokázal, že se mu vydařila loňská reorganizace týmu. Jejím strůjcem byl Adam Parr, který však nedávno svoji roli náhle opustil. Části jeho povinností se ujal spolumajitel týmu Toto Wolff, ale jen dočasně, Williams chce v budoucnu nového ředitele.

Tým z Grove má teď v plánu se i nadále zlepšovat. Bruno Senna vidí rezervy především v kvalifikacích. "Když se podíváte na kvalifikační výkony, je to mezi všemi velmi vyrovnané," uvedl pro Autosport. "Hovoříme o rozdílu šesti desetin sekundy mezi 15 vozy."

"Pokud se vám podaří získat tři desetiny pomocí DRS, což není nemožné, tak poskočíte možná o tři nebo čtyři pozice. Na to jsme se tedy zaměřili, chceme zlepšit výkonnost jednotlivých dílů na voze. Myslím, že jdeme správným směrem."

Williams se teď připravuje na další závod. "Po dobrém víkendu v Číně je naším cílem tento víkend dostat znovu oba vozy na body," oznámil Gillan. "Bahrajn bude těžký závod, a to nejen kvůli vysokým teplotám, kvůli kterým může být nutné maximálně otevřít kryt motoru."

Doporučujeme

Články odjinud