Williams dal Massovi prostor, a to mu prospívá, míní Smedley

Williams dal Massovi prostor, a to mu prospívá, míní Smedley

Podle Massova dlouholetého závodního inženýra je větší volnost, které se mu v Grove dostává, přesně tím, co brazilský závodník potřebuje k tomu, aby mohl podávat lepší výkony.

Posledních osm sezon působil Massa u Ferrari, kde se s výjimkou roku 2008 vždy musel podvolil svému týmovému kolegovi. Dosti často se tedy stávalo, že jeho výsledky byly odstaveny na vedlejší kolej, ať už ve prospěch Michaela Schumachera, Kimiho Räikkönena či Fernanda Alonsa. 

U Williamsu, kam na konci loňského roku přestoupil, má nicméně zcela odlišnou roli. Jeho stájovým kolegou je Valtteri Bottas, který si letos kroutí ve formuli 1 teprve svoji druhou sezonu, a tak je jasné, že je to právě Brazilec, kdo je nyní v Grove jakýmsi týmovým lídrem.

A podle Roba Smedleyho přesně takováto pozice Massovi zcela vyhovuje. „Znám Felipeho velmi dobře – znám jej skrz naskrz. Je to velmi, velmi dobrý jezdec a tady mu byl dán obrovský prostor k tomu, aby dělal, zač je placen. A výsledky se dostavují,“ řekl Smedley. „Vidím, jak je teď uvolněný, neuvěřitelně zkušený a vyspělý a jak to všechno velmi dobře zvládá.“

„Chápe, že jeho práce tady nespočívá jen v řízení vozu, ale také v řízení lidí. Ví, jak na to. V této oblasti měl několik velmi dobrých učitelů – jako jednoho z nich bych zmínil Michaela Schumachera – a teď nadešel jeho čas. Tu štafetu převzal velmi dobře,“ uzavřel. 

Doporučujeme

Články odjinud