Williams chce příští rok vyhrávat a ohrožovat Mercedes

Williams chce příští rok vyhrávat a ohrožovat Mercedes

Zástupkyně šéfa týmu Claire Williamsová má o cílích pro rok 2015 jasnou představu.

Williams míří do příští sezóny formule 1 s jasným cílem – chce znovu udělat krok vpřed, začít vyhrávat závody a ohrožovat tak pozici Mercedesu.

Stáj z Grove letos vybojovala devět umístění na stupních vítězů a jako jediná dokázala porazit Mercedes v kvalifikaci, když Felipe Massa s Valtterim Bottasem obsadili první řadu ve Velké ceně Rakouska.

V porovnání s velmi nepovedeným ročníkem 2013 šlo o velice významný obrat k lepšímu. Williams chce v nastaveném trendu pokračovat i v roce 2015.

„Myslím, že je velice jasné, kde příští rok chceme být, chceme vyhrávat závody,“ řekla Williamsová. „Pánové inženýři i ti další v továrně vědí, jakou práci mají odvést, aby toho dosáhli.

Domnívám se, že jsme ukázali, že jsme během druhé sezóny snížili odstup na Mercedes, takže nevidím důvod, proč bychom ho neměli snížit znovu.

Všechno je ale o tom, co dělají vaši soupeři. Nevíme, kde bude Ferrari, nevíme, kde bude Red Bull, nevíme, co se stane s pravidly o motorech... V tuhle chvíli je tedy všechno trochu ve hvězdách, to je ale součástí vzrušení ve formuli 1.“

Williams sice zakončil letošní sezónu s druhým nejrychlejším vozem, což podtrhl Massa stíhající vítězného Lewise Hamiltona ve finálovém závodě v Abú Zabí, Williamsová ale tvrdí, že její tým nemá negativní pocity z potenciálně nevyužité šance skončit celkově druhý.

„Ne, to nemáme,“ řekla. „Tohle je pro náš tým úžasné, je to kouzelné. Jsem na všechny tolik hrdá. Posunout se s devátého místa na třetí, co je úžasná proměna, zřejmě jedna z největších v historii sportu. Když tohle dokážete, žádný hořkosladký pocit nemáte. Mohlo to být lepší, tohle ale byla dobře odvedená práce.“

Doporučujeme

Články odjinud