Williams bude od příští sezóny používat motory Renault

Williams bude od příští sezóny používat motory Renault

Tým Williams a automobilka Renault ohlásily obnovení starého partnerství, vozy z Grove budou znovu poháněné francouzskými agregáty.

Renault Sport F1 a Williams F1 uzavřely smlouvu, podle které budou monoposty britské stáje pohánět osmiválce z Viry-Châtillon v letech 2012 a 2013. Tím ale jejich spolupráce neskončí, už pracují na jejím pokračování v éře šestiválců od roku 2014.

"Jsme nadšení a vzrušeni naším novým partnerstvím s Renaultem," komentoval Frank Williams. "Znovu se tak spojí tým formule 1 s přední automobilkou, a doplní se tak náš nový vztah s Jaguarem. Zároveň jsme vděční Cosworthu, v posledních dvou letech byli férovým a spolehlivým partnerem na trati i mimo ní. Těšíme se, že s nimi budeme v budoucnu spolupracovat v rámci našich dalších aktivit."

Renault v minulosti spolupracoval s Williamsem v letech 1989 až 1997 a pro obě strany to bylo velmi úspěšné období, během nějž získaly čtyři jezdecké tituly, pět konstruktérských titulů a 63 vítězství v Grand Prix.

"Renault zůstává ve formuli 1, aby dosáhl úspěchu nákladově efektivním způsobem, a partnerství s Williamsem má velký potenciál, aby rozšířilo sbírku výsledků, které jsme v posledních letech získali s našimi partnerskými týmy," uvedl prezident Renaultu Sport F1 Bernard Rey. "Williams nedávno podnikl několik obchodních a technických kroků, aby modernizoval své provozy, a my se domníváme, že toto partnerství je dalším krokem v tomto důkladném plánu. Ilustruje, jak odhodlaný je tento tým mít výsledky, což dokonale koresponduje s našimi vlastními cíli."

Renault tak bude příští rok dodávat své motory čtyřem týmům: Red Bullu Racing, Renaultu, Lotusu a Williamsu.

Doporučujeme

Články odjinud