Will Power odolal tlaku ze strany Herty, o titulu v IndyCar se rozhodne na Floridě | Foto: IndyCar

Foto: IndyCar

Will Power odolal tlaku ze strany Herty, o titulu v IndyCar se rozhodne na Floridě

Australan Will Power z týmu Penske vyhrál sobotní závod IndyCar v Indianapolis. Čtvrtý Josef Newgarden opět dokázal porazit Scotta Dixona a odložil tak jeho korunovaci.

Sobotní grand prix v Indianapolis se proměnila v show australského pilota Willa Powera. Devětatřicetiletý závodník po startu z pole position strávil ve vedení drtivou většinu ze 75 kol a suverénně zvítězil.

Pro pilota stáje Penske to bylo už 39. vítězství v jeho kariéře v IndyCar. Šampion amerických formulí z roku 2014 musel v závěru závodu odolávat tlaku ze strany mladíka Coltona Herty, mladý talent však na zkušenějšího soupeře i vinou jezdců o kolo zpět recept nenašel.

Přesto se Herta může radovat z důležitého vydařeného souboje, v bitvě o druhé místo si poradil s vítězem Indy 500 a bývalým pilotem F1 Alexanderem Rossim.

Důvod k radosti může mít také stájový kolega sobotního vítěze z týmu Rogera Penskeho Josef Newgarden. Úřadující šampion IndyCar dojel po pátečním triumfu v sobotu na čtvrtém místě a opět porazil Scotta Dixona z týmu Chipa Ganassiho, se kterým bojuje o titul letošního šampiona.

Pětinásobný celkový vítěz IndyCar Dixon byl osmý a jeho náskok před Newgardenem se ztenčil na 32 bodů.

Poslední závod sezony bude 25. října hostit floridský St. Petersburg, kde budou piloti bojovat o posledních 54 bodů.

Doporučujeme

Články odjinud