Whitmarsh: O některých dílech McLarenu MP4-26 se bude znovu diskutovat

Whitmarsh: O některých dílech McLarenu MP4-26 se bude znovu diskutovat

McLaren očekává, že stejně jako loni rozpoutá jeho vůz diskuze o technických inovacích. Úvod do minulé sezóny poznamenal tým z Wokingu svým F-průduchem na zadním křídle.

"Máme jisté zajímavé vývojové úpravy a na našem voze budou díly, o kterých se bude diskutovat," předpověděl Whitmarsh v rozhovoru pro Autosport. "Některé z nich nebudeme moci zamaskovat při odhalení vozu, protože jsou klíčové, zatímco jiné nemusí být při prezentaci tak evidentní, ale zajímavé budou."

Whitmarsh ovšem přiznal, že s některými novinkami nemusí McLaren přijít sám. "Když tohle děláte, můžete si myslet, že jste sami a být spokojení. Ale to se ukáže, až se představí všechny vozy," řekl. "Občas zjistíte, že to mají ostatní také. A někdy sami vidíte něco, co byste si přáli, aby bývali objevili vaši lidé."

Podle šéfa McLarenu budou nejlepší technikou pravděpodobně znovu disponovat Red Bull, Ferrari, Mercedes a jeho tým. "Ale dobré je, že i další stáje můžou mít lidi, kteří zažili ten heuréka moment," připomněl. "Navíc menší týmy si občas můžou dovolit při interpretaci pravidel riskovat víc než ty velké. Když míříte na vítězství v šampionátu, musíte přijít s autem, které ustojí zkoumání soupeřů a FIA. Zatímco když jste menší tým, můžete trochu víc riskovat, že?"

Doporučujeme

Články odjinud