Whiting viní z kolize Räikkönena, tvrdí Pérez

Whiting viní z kolize Räikkönena, tvrdí Pérez

Sergiu Pérezovi se dostalo ujištění od ředitele závodu Charlieho Whitinga, že při kolizi s Kimim Räikkönenem v Monaku neudělal nic špatně, naopak, chybovat měl Fin.

Räikkönen v pátek řekl, že Pérez mluvil po monackém incidentu s Whitingem, ale nevěděl o čem. Mexičan to prozradil.

"Hned po závodě jsem hovořil s Charliem, takže mi to bylo jasné, Kimi věděl, že tam jsem, udělal při brzdění dva pohyby a on (Whiting) souhlasil, že to byla Kimiho chyba. Stewardi si také mysleli, že to byl závodní incident," citoval ho Autosport.

Finovi pak vrátil komentář o pilotech, se kterými se dá bojovat. "Samozřejmě nakonec víte, se kterými jezdci můžete dělat riskantní manévry, a předjíždět v Monaku je dost riskantní."

"Jakmile se do manévru pustíte, už nemůžete zpět, hlavně v Monaku. Jakmile manévr uděláte, musíte věřit jezdci před sebou, že vám nechá místo. Bylo to tak například s Jensonem nebo Fernandem, ale Kimi to neudělal."

"Dnes si myslím, že mi Kimi nedal prostor, a pokud si promluvíte s Charliem Whitingem, má na to stejný názor."

Nejen proto nehodlá Pérez na svém závodění nic měnit. "Kdybych měl pocit, že jsem udělal něco špatně nebo hloupého, měl bych starosti. Myslím, že jsem neudělal nic špatně, takže není důvod, abych se měnil. Tým za mnou zcela stojí a nevidím důvod měnit se," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud