Wehrlein: Úspěch v DTM mi může dát šanci v F1

Wehrlein: Úspěch v DTM mi může dát šanci v F1

Pascal Wehrlein věří, že bylo správné jít závodit do DTM, kde má tovární podporu Mercedesu, než jít cestou doprovodných formulových šampionátů.

Ve spojení s testovacím jezdcem Mercedesu v F1 se na konci loňského roku mluvilo o jeho přestupu do GP2. 20letý Němec však místo toho zůstal v DTM s Mercedesem, za který závodil už v roce 2012 v Eurosérii Formule 3.

Jedním z hlavních důvodů tohoto rozhodnutí je podle Wehrleina fakt, že úspěch v GP2 nebo Světové sérii Renault automaticky nezajišťuje místo ve F1.

„Myslím, že v GP2 pro mě nikdy nebyla příležitost, protože už v F3 jsem byl podporován Mercedesem a vždy bylo mým cílem pro Mercedes závodit,” řekl Wehrlein pro crash.net.

„Po F3 jsem dostal nabídku závodit v DTM, můžete se ale vydat i do Formule Renault nebo GP2, to jsem ale nikdy neměl v plánu.” 

„V dnešní době za sebou musíte mít automobilku, která vás může podporovat.“

„Jsem velmi rád za to, jakou mám v Mercedesu pozici, protože se mnou počítají, věří mi a já věřím jim. Je to velmi dobrý vztah. My měli vždy jasno: když v DTM dosáhnu výsledků a předvedu jim dobré výkony, dostanu šanci ve Formuli 1 a k tomu nyní dochází.”

Wehrlein si za své výsledky už vysloužil pozici testovacího a rezervního jezdce týmu Mercedes ve F1. Představil se již i v testech, a to jak za volantem mercedesu, tak také force indie. Žádné další testy však zatím nejsou v plánu.

„Upřímně, v tuto chvíli není pro letošek naplánované žádné další testování kvůli omezeným jízdám ve F1. Teď se tak musím soustředit na DTM, předvést tam co nejlepší práci a uvidíme, co bude příští rok.”

Po úvodních čtyřech podnicích patří Wehrleinovi s jedním vítězstvím na městské trati v Norimberku v průběžném pořadí DTM třetí pozice jako nejlépe umístěnému jezdci Mercedesu.

Posledním jezdcem, kterému se zatím podařilo přestoupit z DTM přímo do F1 byl Paul di Resta, který letos v německém mistrovství cestovních vozů znovu závodí za Mercedes.

Foto: Mercedes

Doporučujeme

Články odjinud