Wehrlein ukázal první fotografie ze své léčby

Wehrlein ukázal první fotografie ze své léčby

Pascal Wehrlein se v Bahrajnu vrátil do vozu a skončil na 11. místě.

Wehrlein nebyl v Bahrajnu daleko od bodů. Samozřejmě těžil s odstoupení soupeřů, ale současně zajel dobrý závod, jehož základy položil už v kvalifikaci, ve které postoupil do Q2.

Wehrlein se prvních dvou závodů nezúčastnil. Nebyl prý dostatečně fyzicky připravený po svém zranění v Závodě šampionů v lednu. Z něj si odnesl praskliny na třech obratlích.

Na dotaz webu Motorsport.com, jak se během náročného závodu cítil, reagoval: „Jsem překvapený, jak je to dobré. Samozřejmě, po dlouhém závodě mě bolí záda a cítím se unavený, ale to je z horkého závodu.“ 

„Závod byl skvělý, pokud jde o výkon. Jsem opravdu rád, že jsem se vrátil takhle. Jako bych nikdy nebyl pryč.“

Wehrlein čelil za neúčast v prvních dvou závodech kritice, kterou podle svých slov nevnímal úplně dobře. „Slyšel jsem nějaké komentáře od ostatních, co bych měl dělat, nebo co by dělali v mé situaci, i když nevědí, jaká je má situace. Nejlepší odpovědí je ukázat výkon na trati a vrátit se tahke.“

Jezdec Sauberu řekl, že v Austrálii nemohl řídit poté, co se pět týdnů zotavoval z nehody a nemohl se ani pohnout. Je ovšem zvláštní, že dva týdny před závodem jezdil v testech v Barceloně. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud