Wehrlein se s Mercedesem nedohodl na svém debutu ve formuli E

Wehrlein se s Mercedesem nedohodl na svém debutu ve formuli E

Pascal Wehrlein se pro sezónu 2018/2019 stal novým pilotem stáje Mahindra ve formuli E. Nejmladší šampion DTM v historii měl debutovat již v Rijádu, německý pilot je však až do konce roku vázán kontraktem u Mercedesu, se kterým se na prvním startu u indické stáje nedohodl.

Bývalý pilot týmů Manor a Sauber ve formuli 1 Pascal Wehrlein oficiálně opustí řady Mercedesu až 1. ledna 2019, již na podzim před předsezónními testy formule E ve Valencii však byl oznámen jako nový jezdec indického týmu Mahindra.

Do prvního závodu sezóny, který 15. prosince hostil saudskoarabský Rijád, však nakonec německý pilot nemohl zasáhnout a musel být nahrazen Felixem Rosenqvistem. Wehrlein se totiž s Mercedesem, potažmo se stají HWA, které německou značku ve formuli E zastupuje, nedohodl na svém debutu ve formuli E ještě před vypršením kontraktu s německou značkou.

Kvůli tomu se Wehrleinův premiérový start ve formuli E odsouvá až na lednovou ePrix v ulicích Marrákeše.

„Nechtěli jsme Pascalovi stát v cestě, proto jsme souhlasili s jeho testováním ve Valencii,“ řekl ke vniklé situaci šéf týmu HWA Ulrich Fritz.

„Zároveň jsme ale vždy říkali, že pro jeho předčasné uvolnění z kontraktu musí být splněny určité podmínky.“

„Probíhala vyjednávání (mezi HWA a Wehrleinem, pozn. red.), ale nevyústila ve vzájemnou dohodu.“

„Proč k tomu došlo nebo nedošlo nechci vynášet na veřejnost, protože nechci veřejně prát špinavé prádlo. Záležitosti mezi oběma stranami by měli zůstat mezi oběma stranami.“

„Můžu vás ale ujistit, že jsme Pascalovi nechtěli stát v cestě. Jednání probíhala mezi námi a jím, s Mahindrou nemám kontakty.

Podle slov Ulricha Fritze Mercedes (HWA) umožnil Pascalu Wehrleinovi testování ve Valencii. O jeho případném angažmá u Mahindry však Mercedes s německým pilotem nejednal, a tak jeho podepsání smlouvy u indického týmu přišlo pro Mercedes jako překvapení.

„Umožnili jsme mu testování ve Valencii, poté nás ale překvapilo, že byl oznámen jako jezdec. O tom jsme před tím nevěděli,“ uvedl Fritz

„Možná je to ale jen nedorozumění. Nechci nikoho z ničeho vinit, ale situace je taková, jaká je.“

Šéf týmu Mahindra Dilbagh Gill odmítl celou záležitost komentovat.

Ulrich Fritz zároveň uvedl, že mezi HWA a Wehrleinem probíhala během léta jednání o možném angažmá u německého týmu ve formuli E. Tenkrát se však Wehrlein více soustředil na možný návrat do formule 1, a tak k dohodě nedošlo.

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud