Wehrlein: Na první kolo nemám recept, prostě hádám

Wehrlein: Na první kolo nemám recept, prostě hádám

Němec letos během úvodních kol vydělal druhý nejvyšší počet pozic.

Pascal Wehrlein se nechal slyšet, že na svá úspěšná kola nemá žádný zaručený recept, boj v postartovním chumlu vozů je podle něj spíše o hádání a štěstí.

Německý závodník letos v úvodních kolech velkých cen vydělal dohromady již 34 pozic. Lépe je na tom už jen Fernando Alonso se čtyřiceti.

„Rozhodně je snazší získávat pozice, když jste vzadu, to je jasné,“ podotkl Wehrlein. „První kolo je v tomto velice důležité, zejména první dvě zatáčky. Člověk zkrátka jen hádá, kde bude nejlepší být.

Většinou se v těch prvních dvou zatáčkách něco semele, takže jde především o to, být na správném místě, zejména když jste vzadu.“

GettyImages-613007796.jpg

Reakce Mercedesu na debutovou sezónu pozitivní

Wehrlein, který je zároveň členem juniorského programu Mercedesu, dosud neoznámil, jaké jsou jeho plány pro sezónu 2017, prozradil však, že má zatím od svých nadřízených pozitivní zpětnou vazbu.

„Je to velice pozitivní. Všichni jsou spokojení,“ řekl. „Největším cílem bylo naučit se co nejvíc, protože je to můj první rok ve formuli 1, můj první rok ve formulích po třech letech (závodění v DTM).

Musel jsem si zvyknout na auto, na okruhy, na pneumatiky, nikdy předtím jsem s pneumatikami Pirelli nejel, a také na to, jak to ve formuli 1 chodí.

Když se ohlédnu na loňský rok, bylo těžké si vůbec představit, že bychom letos mohli získat bod. Odvedli jsme lepší práci, než jsme čekali.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson, Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud