Wehrlein doufá v další účast v Závodu šampionů

Wehrlein doufá v další účast v Závodu šampionů

Pascal Wehrlein věří, že i přes svou letošní vážnou nehodu v Závodu šampionů se tohoto podniku v budoucnu znovu zúčastní.

Letos v lednu se německý pilot týmu Sauber ve formuli 1 zúčastnil již potřetí Závodu šampionů. Jeho vystoupení však skončilo havárií, když v souboji s Felipem Massou otočil svůj tříkolový Polaris Slingshot koly vzhůru.

Wehrlein si při havárii poranil záda, kvůli čemuž byla značně narušena jeho fyzická příprava na letošní sezónu formule 1. V prvních dvou závodech sezóny jej musel nahradit Antonio Giovinazzi a Wehrlein se poprvé představil až v Bahrajnu, kde obsadil jedenácté místo.

I přesto, že se jeho havárie ze Závodu šampionů promítla také do jeho primárního angažmá ve formuli 1, se však šampion DTM z roku 2015 hodlá v budoucnu exhibičního závodu znovu zúčastnit.

„Znovu pojedu na Závod šampionů. Možná ne letos a možná ani nebudu řídit vůz s třemi koly...,“ řekl Wehrlein. „Určitě do toho ale půjdu znovu. Myslím, že letos to vynechám. Asi tam pojedu jen na večírek.“

„Vždy je to velká zábava. Myslím, že při tomto podniku nejde ani tak o závodění. Je to o tom užít si zábava s jezdci z ostatních sérií.“

„Je to prostě skvělé, skutečně si to tam užívám a pojedu tam znovu. Vždy hledají hezká místa, kam vyrazit.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud