Weber pochybuje o přínosu Liberty Media

Weber pochybuje o přínosu Liberty Media

Willi Weber, bývalý manažer legendárního Michaela Schumachera, pochybuje o budoucím přínosu Liberty Media pro formuli 1.

Většina fanoušků sledovala s očekáváním a nadějí převzetí formule 1 společností Liberty Media od Bernieho Ecclestona. Divácká obec doufá, že se noví američtí vlastníci postarají o zatraktivnění královny motorsportu. Tento optimismus však Weber nesdílí.

„Američané udělají z jakéhokoliv sportu cirkus. Liberty Media promění každý závod ve velkou událost, pozve slavné osobnosti a umožní fanouškům dostat se blíže k monopostům a jezdcům. Američané ale nikdy nebudou bojovat o lístky na formuli 1, raději půjdou na něco jiného. Královna motorsportu přijde o svůj punc výjimečnosti,“ řekl Willi Weber pro německý Sport Bild.

Čtyřiasedmdesátiletý manažer dále podezírá Chase Careyho a spol. z jistého nezájmu o motorsport.

„Noví vlastníci nemají žádný zápal pro závodění, chtějí pouze vydělat peníze,“ nebral si servítky Weber.

Willi Weber se rovněž kriticky vyjádřil k působení Sebastiana Vettela u Ferrari. Německému pilotovi se u italské stáje zatím nedaří navázat na skvělé úspěchy Michaela Schumachera.

„Pokud nedojde ke zlepšení ani v nadcházející sezóně, měl by Vettel od Ferrari odejít,“ řekl Weber na adresu čtyřnásobného mistra světa. 

Foto: Getty Images / Alexander Hassenstein

Doporučujeme

Články odjinud