Webberův vůz měl v Melbourne technické problémy, ale jen malé

Webberův vůz měl v Melbourne technické problémy, ale jen malé

Red Bull Racing přišel v rámci analýzy Webberova vozu na několik drobných nedostatků, ale odmítl, že by mohly být hlavní příčinou Australanovy ztráty na týmového kolegu.

Webber byl celý víkend v Austrálii pomalejší než Vettel a během závodu dokonce musel měnit pneumatiky třikrát, zatímco týmový kolega zajel k mechanikům jen dvakrát. Red Bull proto pátral, proč byl rozdíl mezi oběma jezdci tak velký.

"Při analýze vozu jsme odhalili pár věcí, které k tomu mohly přispět," cituje šéfa týmu Christiana Hornera Autosport. "Myslím, že nejzjevnější byl problém se zadním tlumičem, který se objevil někdy během závodu. Všechny díly jsme samozřejmě vyměnili a myslím, že máme slušnou představu o tom, proč se to stalo. Doufejme, že tento víkend bude ve své obvyklé formě."

K velkému rozdílu mezi Webberem a Vettelem dodal: "Byla to kombinace několika faktorů. Sebastian byl v elektrizující formě. A Mark se vydal trochu jiným směrem v nastavení než Seb, ale hovoříme tu o minimálních rozdílech. A pak jsme také objevili ten malý problém s tlumičem. Snažili jsme se poskládat všechny díly skládačky dohromady, ale nebylo tu nic, o čem bychom jasně mohli říct: ´Ano, to byla ta příčina.´"

Že bude tento víkend v lepší formě, nepochybuje ani sám Webber. "Po závodě jsme objevili pár problémů, které tomu určitě moc nepomohly," řekl. "Víc se k tomu vracet nebudeme. Tento víkend odvedeme lepší práci, z vozu dostaneme víc a budeme vpředu jako obvykle. Nebudu nijak nafukovat to, co se stalo v Melbourne, takže hovořme o Malajsii."

Doporučujeme

Články odjinud