Webberovi vypověděl službu KERS, Vettel v posledním kole chyboval

Webberovi vypověděl službu KERS, Vettel v posledním kole chyboval

Vozy Red Bull startují až ze třetí řady. Webber se ve třetí části kvalifikace musel obejít bez KERS, Vettel podle svých slov doplatil na chybu z úvodu závěrečného měřeného kola. Tým ale nepropadá panice.

Red Bull loni opanoval osmnáct kvalifikací z devatenácti. V kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie v Melbourne se jeho jezdci museli spokojit až se třetí řadou. Mark Webber obsadil páté místo, mistr světa z předchozích dvou sezon Sebastian Vettel šesté.

Domácí Webber rychlost McLarenu a Mercedesu očekával. "Všichni si vždy myslí, že máme ještě něco navíc, ale letos je to otevřené," tuší jezdec, který se musel v závěru třetí části obejít bez KERS. "To váš rytmus během kvalifikace ovlivní. Po bezchybné zimě je to škoda."

S časem, který zajel ve třetí části kvalifikace, je ale spokojen a věří, že se dokáže dostat na pódium. "Máme ale kolem sebe rychlá auta, o tom není pochyb," vyjádřil respekt na adresu soupeřů třetí jezdec loňského konečného pořadí.

Obhájce titulu Vettel byl ve svém vyjádření tradičně opatrný. Výsledek nepovažuje za překvapení. "Časy byly těsné. Raději bychom byli blíž čelu, ale nebyl jsem spokojen se svým kolem ve třetí části, udělal jsem chybu hned na začátku a ztratil," vysvětlil Němec, kterého prý zaváhání stálo dvě příčky. "Nejsme ani vepředu, ale ani vzadu, není to katastrofa."

Dvojnásobný mistr světa dodal, že věří svému vozu a těší se na zítřejší závod. Dnes večer bude společně s inženýry analyzovat příčiny své ztraty. Roli určitě sehrál fakt, že v ranním tréninku absolvoval společně s Pedrem de la Rosou nejméně kol.

Šéf týmu Christian Horner i Cyril Dumont z Renaultu se omluvili Webberovi za výpadek KERS. "Je to první problém s KERS za celou zimu. Bohužel se musel objevit v klíčové části kvalifikace," řekl Horner a pochválil svého jezdce, jak se se situací vypořádal.

Doporučujeme

Články odjinud