Webbera už nudí pochybnosti soupeřů o regulérnosti Red Bullu

Webbera už nudí pochybnosti soupeřů o regulérnosti Red Bullu

Mark Webber zdůraznil, že monopost Red Bull RB8 je v souladu s pravidly a upozornil na vyrovnanost letošního šampionátu.

Aktuálně druhý jezdec celkové klasifikace Mark Webber z Red Bullu se nechal slyšet, že pochybnosti soupeřů o regulérnosti vozů RB8 už začínají být nudné. Naposledy se řešilo mapování motoru a manuální nastavení zavěšení.

"Všechno, co můžeme udělat, je dál procházet každým testem. Nemáme šampionát jednoho výrobce. Můžete navrhovat auto v rámci pravidel a to děláme," uvedl Australan ve svém vyjádření pro agenturu Reuters. Doufá, že podobná pozornost bude soustředěna i na vozy jiných týmů.

Webber je skálopevně přesvědčen, že letošní vůz Red Bull je plně v souladu s pravidly. "Ať už se to týká křídel či čehokoliv jiného a jsem si jistý, že se ještě něco objeví, projdeme každým testem. Žádný tým proti nám neprotestoval, protože vědí, že je vše podle pravidel," věří.

Po Webberově výhře v Silverstone se spekulovalo, že Red Bull je zpátky na vítězné vlně z roku 2011, ale přišly porážky v Německu a Maďarsku. "Nevím, kdo má nejrychlejší auto. Vždy se říká, že nepotřebujete nejrychlejší, ale spíše nejkonzistentnější vůz. Nemyslím si, že má momentálně někdo nejrychlejší auto," tuší. "Kimi v Budapešti tlačil na Lewise až do cíle, předtím vyhrál Fernando před Jensonem a já v Silverstone. Pořád je to nahoru - dolů."

Red Bull vede v Poháru konstruktérů o 53 bodů před McLarenem, v klasifikaci jezdců Webber ztrácí 40 bodů na vedoucího Fernanda Alonsa, dvojnásobný šampión z uplynulých dvou sezon Sebastian Vettel ztrácí další dva body a je celkově třetí.

 

Doporučujeme

Články odjinud