Webber zatím nemyslí na důchod, i když za něj Marko hledá náhradu

Webber zatím nemyslí na důchod, i když za něj Marko hledá náhradu

Mark Webber si dokáže představit pokračování kariéry ve formuli 1 i v roce 2013, a to navzdory skutečnosti, že Red Bull naznačil jeho výměnu.

Poradce Red Bullu Helmut Marko nedávno uvedl, že při rozhodování o sestavě Toro Rosso musí myslet především na rok 2013, protože hledá top jezdce pro mateřskou stáj. Tím naznačil, že počítá s odchodem Marka Webbera po příští sezóně.

Australan ale svoji budoucnost vidí trochu jinak. "Ano, dokážu si představit, že budu pokračovat dál," řekl pro Daily Mail. "Helmut rád uzavírá jednoleté smlouvy, svým způsobem to tak není špatné ani pro mě."

"Taková je výchozí situace poslední tři nebo čtyři roky. Tak to je a jako vždy počkáme na polovinu roku, abychom si sedli a popovídali si."

O Webberově budoucnosti zřejmě rozhodnou výsledky. A to nejen jeho, ale také juniorů Red Bullu. Marko totiž přiznal, že žádný z mladých jezdců zatím nemá na postup do hlavního týmu.

Webber chce pochopitelně příští rok znovu bojovat o titul, což se mu letos nepodařilo. "Kromě Seba nikdo z nás neměl rok, jaký jsme chtěli," řekl. "Ale nemůžete popřít, že jsme měli hodně konzistentní rok, což není samozřejmost."

"Nezískal jsem tolik vítězství, kolik jsem chtěl, ale co se týče bodů, myslím, že jsme jich Jenson a já získali tolik, že by to loni stačilo na titul. Ale letos to bodově rozbil Seb, protože měl tak dobrou sezónu. Tak to prostě bylo a ve sportu se to stává, když se někdo dostane takhle na koně. Je na nás, abychom tomu příští rok zabránili."

Doporučujeme

Články odjinud