Webber: Za bučení fanoušků si Vettel může sám, ale je fenomenální

Webber: Za bučení fanoušků si Vettel může sám, ale je fenomenální

Mark Webber si na jedné straně myslí, že se Vettel plete, když nespokojenost některých fanoušků vidí v monotónnosti výsledků, na straně druhé se ale jezdeckých kvalit kolegy zastal.

Když se letos Vettel setkával nejen na stupních vítězů s bučením a pískotem diváků, považoval to za projev nespokojenosti fanoušků konkurenčních jezdců.

"Nemyslím, že se to děje, protože Seb pořád vyhrává," namítl Webber v rozhovoru pro Daily Mail. "Na Usaina Bolta nebučí a vyhrává každý nebo téměř každý závod, do kterého nastoupí. Je zajímavé, jak široká veřejnost zaujímá postoje k některým věcem."

Australan je přesvědčený, že za negativními reakcemi diváků stojí letošní GP Malajsie, ve které ho Vettel předjel v rozporu s příkazem týmu.

"Musíte se na sebe dokázat podívat v zrcadle," pokračoval. "Samozřejmě občas musíte být bezohlední. Vím, že nemůžete být mílí a uhýbat, ale já jsem spokojený s tím, jak jsem si počínal během své kariéry."

"Ty dva nebo tři týdny po Malajsii byly napjaté pro nás oba. Myslím, že po závodě byla jeho první reakce správná. Myslím, že byl zdrcený tím, co udělal a řekl v Malajsii. Ale jeho reakce o dva týdny později v Číně, když řekl, že mu to vůbec není líto, asi nebylo to nejlepší, aby v mínění lidí stoupl."

Přesto se Webber dokázal Vettela zastat, když slyšel bučení diváků, udělal to v Itálii. "Myslel jsem si, že není správné, aby lidé bučeli při národních hymnách," vysvětloval.

Ale navzdory všem neshodám považuje Webber Vettela za špičkového jezdce. Spory nemůžou zastínit jeho jezdecké kvality.

"Seb je fenomenální, velmi tvrdý soupeř," uznal australský závodník, kterého čekají poslední dva závody ve formuli 1. "Myslím, že dosáhne na sedm Schumacherových titulů, bez problémů."

Někteří Vettelovi soupeři často opakují, že za šňůrou úspěchů úřadujícího mistra stojí především vozy stavěné Adrianem Neweym.

"Seb vyhrál hodně závodů, když auto bylo dobré, ale také jich hodně vyhrál, když dobré nebylo," oponoval Webber. "Seb je jako Alain Prost, ale také velmi rychlý v kvalifikacích. Působivé. Také málokdy dělá chyby. Není to vše jen ve voze."

"Pro mě bylo fascinující být s ním v boxovacím ringu. Ohlédnu se za tím a uvědomím si, že jsem pochopil hodně věcí o sobě a o tom, co se dělo. Byl jsem velkou a šťavnatou součástí formule 1. Samozřejmě bych byl raději, kdyby mezi námi byl rozdíl sedm let věku a ne 11. Pak by to asi vybouchlo pořádně."

Doporučujeme

Články odjinud