Webber vystartoval po Räikkönenovi: „Lokl si vodky nebo snil?“

Fin se mu připletl do cesty v posledním rychlém kole.

Kimi Räikkönen prý může za to, že Mark Webber skončil v dnešní kvalifikaci na závod v Británii až třetí.

Australan narazil na Fina ve svém posledním rychlém kole v zatáčce Stowe. Podle Webbera mu Räikkönen se svým ferrari neuhnul dost a rozhodil ho.

„Nevím, co tam sakra dělal. Asi si před tím lokl vodky nebo se zasnil. Měl se držet vpravo a místo toho byl v ideální stopě. Rozhodil mi rytmus zrovna ve Stowe,“ zuřil Webber.

Starší pilot Red Bullu měl na mezičase šanci na pole position, v cíli mu ale na kolegu Vettela chyběly tři desetiny. Red Bull díky vylepšením svého auta na Silverstonu dominuje a Webber asi doufal, že se mu konečně podaří mladého Němce zastínit.

„Nikomu se nechce poslouchat seznam výmluv. Přál bych si, aby se mi z auta v posledním kole podařilo dostat víc,“ poznamenal Webber s tím, že třetí místo je pořád lepší než třeba desáté.

Kimi Räikkönen odmítá, že by Webbera dnes odpoledne poškodil. „Zajel jsem ke kraji nejdál, jak jsem mohl. Nemyslím si, že tam ztratil čas,“ podotkl. Sám se kvalifikoval devátý.

Vloni byl Webber na roštu v Silverstonu dokonce druhý. Krátce po startu ale dostal smyk na vodě a předjelo ho celého pole. Skončil desátý.

Doporučujeme

Články odjinud