Webber: Ve formuli 1 chci určitě zůstat. Uvidíme, u koho to bude

Webber: Ve formuli 1 chci určitě zůstat. Uvidíme, u koho to bude

S postupující sezónou se Mark Webber utvrdil v názoru, že na odchod do důchodu je pro něj stále příliš brzy. Bude dělat vše pro to, aby získal smlouvu i na příští rok.

Webber je v současnosti druhým nejlepším jezdcem šampionátu za Fernandem Alonsem, takže svoji touhu zůstat v Grand Prix má podpořenou výsledky. Je si jistý, že závodit chce dál, ale jednání oficiálně zatím neotevřel.

"Ještě nevím, rozhodnu se během příštích měsíců," řekl pro Eurosport. "Nejdřív si musím promluvit s týmem, jestli budou chtít, abych s nimi pokračoval. Ale příští rok chci určitě být ve formuli 1. Jsem motivován a domnívám se, že na to mám. Pro mě je velmi důležité zůstat příští rok ve formuli 1."

Letos má Australan velmi dobré šance na zisk nového kontraktu, protože i kdyby se ho chtěl Red Bull zbavit, volná sedačka by se mohla objevit i v jiném předním voze.

"Myslím, že příští rok dojde k pohybům ve čtyřech top týmech," odhadl. "Třeba Ferrari je velký tým s velkou historií a už diskutuje s mnoha piloty. Vzhledem k výsledkům Felipeho Massy by mohlo dojít ke změnám. Stejné je to s Michaelem Schumacherem, nevíme, co s ním bude, platí to i pro mě u Red Bullu a Lewise Hamiltona, kterému končí smlouva s McLarenem."

Brzy šestatřicetiletý Webber závodí pro Red Bull Racing šestým rokem, doposud s ním získal osm vítězství v závodech, ale na titul zatím nikdy nedosáhl.

Doporučujeme

Články odjinud