Webber už se smiřoval s druhým místem

Webber už se smiřoval s druhým místem

Pilot Red Bullu až do posledních kol nevěřil, že by se mohl před Alonsa dostat a získat své druhé vítězství v sezoně 2012.

Fernando Alonso měl závod dlouhou dobu pod kontrolou. Poslední sada měkkých pneumatik ale v posledním stintu došla až na konec své životnosti. Čtyři kola před koncem přišla Webberova chvíle. Australan nenechal nic náhodě a upevnil si své průběžné druhé místo v šampionátu.

"Mám na kontě již pár vítězství, ale tohle si pořád nějak nemůžu uvědomit. Ze začátku to nevypadalo, že by mezi mnou a Fernandem mohlo dojít k nějakému většímu souboji, nakonec byl ale opak pravdou. Jistou roli hrála strategie a udržování rychlosti na konkrétních sadách pneumatik. Věděl jsem, že Fernando jede jiným způsobem a po prvním stintu jsem byl přesvědčený, že má vítězství jisté. Štěstěna se ale nakonec usmála na nás a jsem z toho radostí bez sebe.

Sezona je dlouhá a každý jeden závod je nesmírně důležitý, ať už se jede v Austrálii nebo v Brazílii. Potřebuji konzistentní výsledky. Je očividné, jak je pole vyrovnané, třeba Kimi dnes dojel s desetisekundovou ztrátou. Jako bych si letos párkrát vzal špatnou medicínu a pak se z toho nedokázal vzpamatovat. Musíte se vrhnout po všem, co se naskytne. Dnes se objevila malá příležitost, kterou jsem si za žádnou cenu nechtěl nechat protéct mezi prsty. 

Nízkým sebevědomím teď netrpím, jde to dobře. Dnešní výsledek si užijeme, necháme to pěkně vsáknout. Nemůžeme zapomínat na to, kolik úsilí jsme pro podobné výsledky museli vynaložit. Zítra ráno už nám v hlavě bude šrotovat pouze Hockenheim. O tom to prostě je, v současnosti se nemohu příliš zaobírat momentální pozicí v šampionátu. Určitě je ale fajn, že vzhledem k počtu bodů mám slušnou výchozí pozici," řekl spokojený Webber.

Sebastian Vettel třetím místem podtrhl stále se zlepšující formu Red Bullu. V posledních kolech také Alonsa mohutně stahoval, ovšem spokojit se musel se třetí pozicí. 

"Dneska to bylo pěkně obtížné. Start mi zrovna nevyšel, trochu jsem ztratil a zasekl se za Michaelem. Měl jsem ale dobrou strategii a vrátil jsem se do hry. Do boxů jsme zajeli o něco dříve, což nám pomohlo k posunu vpřed. Měl bych větší radost, kdybych zvítězil, pro celý tým je ovšem dnešní výsledek skvělý. Sídlíme jen chvíli jízdy odsud, takže se jedná o náš domácí závod.

Je dobře, že nepršelo. Na nebi jsem zahlédl pár mraků, možná by nám srážky pomohly. Už kvůli lidem na tribunách jsem ale rád, že pršet nezačalo. Myslím, že sami ocenili nejvíc, že bylo sucho. Neměli to tenhle víkend vzhledem k množství deště a málo výjezdům na trať z naší strany lehké. Snad jsme jim to dnes vynahradili," doufá Vettel.

Doporučujeme

Články odjinud