Webber: Silverstone jsme si vyříkali, jdeme dál

Mark Webber probral s šéfem týmu Red Bull Racing Christianem Hornerem události z britské Grand Prix a považuje je za uzavřené. Přiznal, že v Silverstonu vládly emoce.

"Zklamání po sobotní kvalifikaci přeteklo do neděle, ale bylo to dáno tím, že stejně jako všichni ostatní jezdci na roštu chci mít co nejlepší šanci být úspěšný," vysvětloval Webber. "Sebastian dostal novější přední křídlo z důvodů, které mi byly jasně vysvětleny až v sobotu pozdě odpoledne."

"Samozřejmě dokážu pochopit, že v určitých chvílích může tým upřednostnit jezdce, který má víc bodů v šampionátu, pokud je dostatek zdrojů na podporu jen jednoho z nás. Závodní víkend jsme si v továrně už prošli a vyčistili vzduch. Teď už je jasné, že pokud by mělo znovu nastat podobné dilema, preferován bude jezdec s větším počtem bodů v šampionátu."

Webber své zklamání ventiloval do médií, čímž znovu přitáhl velkou pozornost na Red Bull. Po závodě dokonce řekl do vysílačky, že jeho výkon nebyl na týmovou dvojku špatný, což slyšel celý svět.

"V zápalu daného momentu řeknete věci, které jste asi říct neměli, když se na to podíváte s odstupem času," přiznal Australan. "Formule 1 je velmi nabité a soutěživé prostředí, kde občas stoupají emoce a adrenalin, stejně jako v ostatních sportech. Můj pozávodní komentář do vysílačky byl příkladem australského sarkasmu - tím nejlepším nebo tím nejhorším, záleží na tom, jak to budete vnímat."

"Ale buďte si jistí, že pod helmou jsem byl zcela nadšený z vítězství v jednom z nejprestižnějších závodů v kalendáři formule 1, který je také domácím závodem pro Red Bull. Pro mě také, bydlím jen 40 minut cesty a Británie a zvlášť Buckinghamshire jsou mi domovem už 15 let. Takže Silverstone a britská GP jsou pro mě mimořádné."

Webber dál uznal, že se tým velmi snaží, aby jezdci měli k dispozici ten nejlepší materiál. Respekt má ke svému šéfovi Christianu Hornerovi i týmovému kolegovi Sebastianu Vettelovi.

"Seb a já nejsme nepřátelé, jsme jen dva jezdci, kteří se velmi snaží a chtějí odvést maximum pro sebe a tým, to je vše. Britská Grand Prix přinesla skvělý výsledek pro mě a pro tým, ale čas rychle plyne a když se budeme moc dlouho dívat do zpětných zrcátek, nebudeme připraveni na Německo. Jdeme dál," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud