Webber se rozhodl odejít už loni, hledal něco méně náročného

Webber se rozhodl odejít už loni, hledal něco méně náročného

Mark Webber znovu odmítl, že by poslední závod v Malajsii nebo jakékoliv jiné letošní události ovlivnily jeho rozhodování o budoucí kariéře.

Australský závodník Red Bullu věděl už na začátku roku v Melbourne, že jede svoji poslední domácí Grand Prix. Rozhodl se totiž už loni, ale postupně.

"Nedošlo k nějakému zlomu," uvedl pro Bild. "Samozřejmě, staly se věci, které situaci změnily." K závěru, že letos pojede ve formuli 1 poslední sezónu, dospěl "dlouho před Malajsií. Už kolem Vánoc."

Red Bull chtěl, aby pokračoval, ale Webber se na to už necítil. Naznačil, že ho poznamenaly neshody s Vettelem a poradcem týmu Markem.

"Za poslední dva - tři roky jsem dospěl do tohoto bodu: Už toho bylo dost. Užiju si zbytek sezóny, budu se snažit. Ale tím to končí. Je třeba to akceptovat."

Závodit sice dál chtěl, ale ne s takovým nasazením, jaké vyžaduje královna motorsportu. "Abyste uspěli ve formuli 1, musíte si energii udržet po celou sezónu. Já v budoucnu nebudu mít tolik energie. Takže jsem chtěl něco profesionálního s menším programem."

Proto zamířil do Le Mans. "Úroveň závodu v Le Mans nebyla nikdy tak vysoká jako dnes. Tím je tato série velmi atraktivní pro každého jezdce. Neříkám, že ve formuli 1 nejezdí chlapi. Jsou to nejlepší jezdci na světě. Ale v Le Mans jsou také rychlí piloti."

Doporučujeme

Články odjinud