Webber se na důchod necítí, mohl by závodit až do čtyřiceti let

Webber se na důchod necítí, mohl by závodit až do čtyřiceti let

V posledních letech se neustále spekuluje o konci kariéry Marka Webbera, ale australský závodník má pro formuli 1 pořád stejné nadšení, takže by mohl pokračovat ještě dlouho.

"Před sezónou jsme měli v lednu soustředění, jel jsem na kole a pomyslel jsem si: ´Cítím se dobře. Cítím se úžasně.´ Nejen ten den, ale říkal jsem si: ´Dokážu si představit, že tu zůstanu trochu déle.´ Znovu jsem byl hladový (po formuli 1). Je to skvělé. Není to tak, že bych měl problémy s motivací, nechápejte mě špatně, ale loňský rok byl dlouhý," vysvětloval Webber pro The Sun-Herald.

Webberovi je 34 let a s Red Bullem prodlužuje smlouvu vždy jen o jeden rok. Šéf týmu Christian Horner řekl, že si dokáže představit pokračování Australana jako týmového kolegy Sebastiana Vettela, ale podmínkou je maximální motivace závodit a odpovídající výkony.

"Pokud budu hladový, mít touhu, pokud budu pořád chtít soutěžit a jednou za dva týdny si to rozdávat s těmito kluky, tak ano," potvrdil podmínky prodloužení kariéry Webber. "Tito kluci neuberou. A já nemládnu. Ale je tu spousta jezdců, kteří vyhráli závody kolem 35 let věku. Seb (Vettel) byl prostě mladý mistr světa."

"Takže pokud budu mít to vše, budu chtít pokračovat a výsledky budou dobré, tak je třeba jen zjistit, jak dlouho to můžu vydržet. A to je zrádná otázka."

Australský pilot je přesvědčený, že mu zatím neschází nic, aby mohl pokračovat v soutěžení na vrcholové úrovni. "Myslím také na to, a kdysi se mi to stalo, že když jste poraženi a nedělá vám to starost, není to dobré znamení. Je to špatné znamení, když nejste ochotni do toho vložit to něco navíc."

"Kdybyste měli takovou mentalitu, snědli by vás za živa. Byl by to konec. Alonso a ti ostatní kluci by vás každý víkend zničili. Mohl bych podávat dobré výkony až do čtyřicítky. Mohl bych. Ale nevím, jestli to udělám."

Prvním cílem pro letošní sezónu je pro Webbera vítězství v domácí Grand Prix, i když na příkladu loňské sezóny připomněl, že neúspěch v Melbourne nemusí být pro šampionát rozhodující.

Doporučujeme

Články odjinud