Webber potrestán za kolizi s Vergnem, v Bahrajnu klesne o tři místa

Webber potrestán za kolizi s Vergnem, v Bahrajnu klesne o tři místa

Prošetřování kolize mezi Webberem a Vergnem z GP Číny nedopadlo pro Australana vůbec dobře. Za kolizi může podle stewardů on a na startovním roštu v Bahrajnu tak klesne o tři místa.

Po Velké ceně Číny měli stewardi hodně práce. Jedním z prvních případů, který jim přistál na stole, byla kolize ze šestnáctého kola mezi Markem Webberem z Red Bullu a Jeanem-Ericem Vergnem z Toro Rosso.  Jezdci se srazili ve chvíli, kdy se Australan pokoušel předjet svého francouzského soupeře a dostat se tak na jeho dvanácté místo.

Webber sice chvilku po nehodě tvrdil, že mu v osudné zatáčce Vergne nechal místo, ten se však dušoval, že o jezdci Red Bullu vůbec nevěděl. "Myslím, že se přede mě Mark nemohl dostat tam, kde to zkoušel, dokonce si ani nejsem jistý, jestli se mě vůbec snažil předjíždět," vyjádřil se k incidentu Vergne. "Já v podstatě ani nevěděl, že tam je," dodal.

Stewardi si oba piloty předvolali, vyslechli si jejich vysvětlení a poté se shodli na tom, že za kolizi může Australan, kterému tedy rovnou udělili trest v podobě penalizace tří míst na startu do nadcházejícího závodu, tedy Velké ceny Bahrajnu.

Doporučujeme

Články odjinud