Webber: Pokud to nevyjde teď, zkusím to znovu příští rok

Webber: Pokud to nevyjde teď, zkusím to znovu příští rok

Mark Webber, přiznal, že čas do konce kariéry se významně zkracuje, ale v případě, že by letos v šampionátu neuspěl, mohl by mít šanci ještě příští rok.

"V nejlepší pozici je Fernando, ale těším se na to," řekl Australan. "Pokud se to nepodaří, budu zklamaný, ale i tak byl letošní rok velmi pozitivní."

Webberovi je 34 let, takže příležitostí uspět bude mít méně než jeho letošní soupeři Fernando Alonso, Sebastian Vettel a Lewis Hamilton. "Příští rok tu pořád budu, ale samozřejmě, čím déle jezdíte, tím se vaše šance zmenšují, protože tu nebudete navždy, to chápu," uvedl. "Tito kluci budou mít samozřejmě víc příležitostí."

"Dá se na to pohlížet tak, že jsem na začátku kariéry neměl vítězné auto, což je případ mnoha jezdců, kteří přijdou do formule 1. Teď ho mám, závěr kariéry mám velmi úspěšný a v neděli to samozřejmě chci dokázat, ale pokud se to nepodaří, určitě se o to pokusím příští rok."

Webber už teď může hodnotit letošní sezónu jako nejlepší v dosavadní kariéře. "Vyhrál jsem několik závodů a získal několik druhých míst," připomněl. "Ta samozřejmě nejsou tak sladká jako vítězství, ale v některých případech jsem svedl dobrý souboj se Sebastianem, a to mi přineslo uspokojení. Takže několik pódií, tým vyhrál pohár konstruktérů... Pokud dokážeme v neděli položit třešničku na dort, bude to skvělé, ale pro mě a tým to byl naprosto neuvěřitelný rok."

Doporučujeme

Články odjinud