Webber: Občas jsem nedokázal akceptovat horší výsledky, byla to chyba

Webber: Občas jsem nedokázal akceptovat horší výsledky, byla to chyba

Mark Webber vidí příčinu v letošním neúspěchu v šampionátu mimo jiné v tom, že v závodech nebyl ochotný smířit se s nižšími pozicemi, nedokázal konzistentně bodovat.

Webber skončil v šampionátu jezdců šestý, což je jeho nejhorší výsledek za poslední čtyři sezóny. "Musím získat zpět konzistenci z roku 2011 a 2010," uznal v rozhovoru pro Autosport. "Letos mi částečně scházela. Něco bylo mojí chybou, něco ne."

"Snažil jsem se některé problémy překonávat násilím, nebyl jsem připravený dojet pátý nebo šestý, ale letos bylo třeba takové pozice brát. Někdy je to hodně nepříjemné, ale musíte to udělat."

Překážkou však občas byla i technika. "Na začátku roku jsme byli silní, ale pak přišly tří závody s problémy s diferenciálem a penalizacemi," připomněl. "Dal by se tu sepsat celý seznam věcí, ale nakonec to za celý rok nebyl dost silný, dost konzistentní výkon, abychom dostali víc z toho, co máme."

A na co bude Webber z letošní sezóny vzpomínat nejraději? Samozřejmě na vítězství. V britské GP to byl senzační výsledek. Byl to domácí závod pro tým, druhý domácí závod pro mě a při tom jsem překonal Fernanda Alonsa..."

"A také Monako, ve čtvrtek jsme byli v hodně velkých s*ačkách, v sobotu jsme se trápili, ale podařilo se nám s vozem odjet pár kol, na která jsem byl hrdý. Seb měl problémy, na roštu byl až osmý."

"Byl to pro mě asi vrchol sezóny. Vyhrát Monako bylo zcela mimořádné. Musím v tom pokračovat, dál vyhrávat, evidentně na to mám."

Doporučujeme

Články odjinud