Webber o okamžitém odchodu z Red Bullu neuvažoval

Webber o okamžitém odchodu z Red Bullu neuvažoval

Mark Webber ujistil, že letošní sezónu dokončí s týmem Red Bull Racing. Události z Malajsie rozhodování o jeho budoucnosti neovlivní.

Po Sepangu se objevilo mnoho spekulací, protože byl Webber hodně naštvaný na Vettela, že v závěru závodu nerespektoval příkaz neútočit. Australan však odmítl, že by situace v týmu byla neudržitelná.

"Určitě chci dokončit tuto sezónu," řekl. "Hodně lidí to zpochybňovalo, ale já jsem o tom (předčasném odchodu) neuvažoval. Chci letos závodit a odjet dobrou sezónu. Jako každý rok si v létě popovídáme s Dietrichem (Mateschitzem), a z toho vyjdeme."

"Během své kariéry jsem se nikdy nerozhodoval v této fázi sezóny a nevidím žádný důvod pro to, abych teď dělal rozhodnutí o budoucnosti."

Webber však nepopírá, že atmosféra uvnitř týmu není ideální, zejména co se týče týmového kolegy Vettela.

"Ten vztah je samozřejmě napjatý a není to poprvé," připustil pro Sky Sports. "V tuto chvíli se jen soustředíme na své individuální výkony, a z toho vyjdeme. Myslím, že tým v Malajsii nakonec neodvedl špatnou práci."

"Poprvé za delší dobu se pokusil udělat vše, co mohl. Byla to velmi zvláštní situace pro mnoho lidí. K takovému scénáři už letos nemusí vůbec dojít, nebo také může hned tento víkend. Nevíme to, tak si počkejme, jaká budou rozhodnutí v budoucnu."

Sepang by ale neměl mít vliv na Webberovy další výkony. "Jsem v pohodě, trochu jsem relaxoval a teď se opravdu těším na návrat do vozu. V prvních dvou závodech jsme ukázali, že je auto konkurenceschopné, ale nikdo nedominuje a my víme, že nás čeká práce. V Austrálii naše auto na vítězství nestačilo, ale v Malajsii určitě ano."

Doporučujeme

Články odjinud