Webber: Nesuďte Red Bull podle slabé zimy

Webber: Nesuďte Red Bull podle slabé zimy

Rudí býci sice v testech zůstali za očekáváním, podle Webbera by však bylo velkou chybou je odepisovat. Pravá síla týmu se teprve ukáže.

Po zimních testech bývají za favority nadcházející sezony považováni úřadující mistři z týmu Mercedes následovaní stájí Ferrari. Red Bull, který loni skončil druhý a jistou dobu byl považován za hlavní hrozbu pro Mercedes, v testech zrovna nezazářil. Trápil se i s technickými problémy, když dodavatel motorů Renault zápolil se systémem ERS.

Podle Marka Webbera, bývalého úspěšného pilota F1, který barvy Red Bullu hájil v letech 2007 až 2013, by ale bylo chybou jeho bývalého zaměstnavatele odepisovat. Pravá síla týmu se ukáže až o prvním závodním víkendu.

„Když jsou tribuny prázdné, Red Bull nemá důvod ukazovat svaly. Je to pro ně typické, z jejich zimy bych nic nevyvozoval. Je sice bohužel pravda, že toho moc neodjel, to je jediná věc, kterou můžeme tvrdit s jistotou, ale o rychlosti nevíme nic.

Handicap v podobě slabšího motoru ve srovnání s Mercedesem a Ferrari potřebují snížit fenomenální aerodynamikou. Vše se vyjasní, pokud budou bojovat o pole position a vítězství v závodě. Bude to nesnadný úkol, ale rozhodně to není nemožné,“ řekl Webber.

Čtyřicetiletý vítěz osmi velký cen pochválil Ferrari, přestože má za to, že působivé časy v testech byly trochu dílem předvádění se:

„Přestože na tom má podíl chuť se ukázat, bylo Ferrari překvapením příprav na sezonu. Zdá se, že jim to šlape. Je to trochu klišé, ale důležité bude získávat pravidelné velké přísuny bodů. A po téhle stránce vypadá Ferrari stabilně. Zdají se být silní a po stránce spolehlivosti na úrovni Mercedesu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud