Webber: Nejde jen o zrychlení soupeřů, Red Bull také dělá chyby

Webber: Nejde jen o zrychlení soupeřů, Red Bull také dělá chyby

Mark Webber se domnívá, že vyrovnané souboje na čele posledních závodů nejsou jen důsledkem dobré práce McLarenu a Ferrari, ale příčinou jsou podle něj také zaváhání Red Bullu.

"Lidé se asi ptají, proč jsme Sebastian Vettel a já poslední závody nevyhráli," uvedl australský závodník pro BBC. "Zvenku se zdá, jako že nás McLaren a Ferrari tak trochu dohnaly. Ale ve skutečnosti jsme neměli moc dominantních výher, závody jsou letos hodně vyrovnané."

"Dokonce i když měl Seb tu svoji fenomenální šňůru vítězství na začátku roku, ferrari a mclareny nikdy nebyly daleko. Rozdíly jsou v současnosti velmi malé a v den závodu musíte udělat vše správně, abyste vyhráli, což se nám poslední dobou nedařilo."

V dalších Grand Prix bude mít Red Bullu ještě těžší práci, protože nadcházející okruhy jeho vozu obvykle nesedí. "Samozřejmě víme, na kterých oblastech musíme pracovat, a určitě bychom nevybrali nadcházející závody ve Spa a Monze jako naše dvě nejlepší tratě pro to, abychom vrátili úder."

Webber se však nedomnívá, že by měl mít jeho tým obavy. "Red Bull byl vpředu v každém závodě. Máme dobrou spolehlivost a naši konzistenci neztratíme ze dne na den. Seb má v šampionátu jezdců slušný náskok a stejně dobře to vypadá s týmem v poháru konstruktérů. Jako tým se nenecháme snadno rozhodit, to je jisté," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud