Webber: Nebýt to Alonso, útok v Eau Rouge bych si možná rozmyslel

Webber: Nebýt to Alonso, útok v Eau Rouge bych si možná rozmyslel

Mark Webber předjel v Belgii Fernanda Alonsa v zatáčce Eau Rouge a přiznal, že se mu při tom tajil dech. S méně zkušeným pilotem by si něco podobného zřejmě nedovolil.

Webberovi se nevydařil start do belgické Grand Prix a musel se startovním polem probíjet zpět nahoru. Jeho posledním soupeřem byl Fernando Alonso, když vyjel z boxové uličky.

"V takovou chvíli nemáte moc času počítat a já byl většinu závodu pořád frustrovaný tím startem, takže když jsem vyjel za Fernandem, bylo to velmi, velmi těsné na cestě dolů do Eau Rouge," popisoval po závodě Webber. "Věděl jsem, že Fernando použije KERS, takže jsem ho použil také. Samozřejmě jsem se za ním vyvezl, oba jsme velmi zkušení, nevzdáváme se snadno, takže to byl dobrý souboj, uspokojivý a vyšlo to."

Webber jel do Eau Rouge bok po boku s Alonsem a podařilo se mu ho předjet, na kopci už byl ve vedení. Přiznal ale, že to byl i pro něj napínavý moment. Kdyby byl jeho soupeřem někdo jiný, asi by si svůj manévr víc rozmýšlel.

"Aby to dopadlo dobře, musí to správně udělat oba jezdci, takže o to víc je to uspokojivé, když to můžete udělat s někým, jako je Fernando, protože on je prvotřídní jezdec a ví, kde jsou hranice," vysvětloval Australan. "Možná bych se zachoval jinak, kdyby to byl někdo jiný, ale nakonec mi to vyšlo."

"Možná v Monze budu na řadě já, aby to udělal on mně. Dole jsem zatajil dech, vjel jsem tam a nahoře na kopci jsem se podíval do zrcátek, pořád tam byl... No, neměl na vybranou, nakonec musel... Jeden z nás musel ubrat a já měl o něco lepší stopu, takže ubrat musel on."

Webberův manévr si můžete připomenout na videu.

Doporučujeme

Články odjinud